Последователи

сряда, 22 април 2015 г.

Един по-различен Час на класа

На 20.04.2015 г. учениците от IXa клас с разширено изучаване на английски език проведоха един по-различен час на класа, наречен "Яворов- патрон на моето училище"-той беше посветен на предстоящия празник на училището и като част от представителните изяви в празничния календар на Гимназия "Пейо Яворов" по този повод, имаше за цел да ги запознае с един от най-значимите представители на българската литература. Ива Андонова представи пред своите съученици една великолепна презентация на най-важните и драматични  моменти от живота и творчеството на поета, с когото им предстои да се запознаят през следващите години в часовете по български език и литература.

В часа изявиха своя  талант за рецитиране Силвана Ампова, Надя Трайкова, Стойчо Петков,Ани Малечканова и Никола Узунов, които прочетоха любовни стихове на Яворов.































Надя Трайкова рецитира едно от най-популярните стихотворения на поета "Вълшебница" ,преведено на английски език. В рецитала се включи и класния ръководител госпожа Ирина Иванова, която прочете няколко от най-известните стихотворения на Яворов на английски език.






Гост на часа беше преподавателката госпожа Стамена Терзиева. В края на часа учениците заедно с техния класен ръководител подредиха табло с фотографии и стихове на поета на български и английски език.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар