ДЕН НА ФРЕНСКАТА КУХНЯ
На 15 март в гимназия „П. К. Яворов” се състоя Ден на френската кухня /Френски десерти/. Той е едно от мероприятията, които се провеждат в гимназията послучай Седмицата на франкофонията /12-20 март/. В него взеха участие ученици, изучаващи френски като втори чужд език.
Наши гости бяха директора на гимназията, много учители и ученици от училището.
Програмата включваше кратко представяне на особеностите на френската кухня и френските ястия. След това всеки един от участниците презентира десерта, който сам е приготвил. Презентацията включваше представяне на рецептата и информация за приготвянето на десерта, разказани на френски език. Представени бяха следните десерти: палачинки /приготвени от Надя Трайкова и Антонина Малечканова от 10 а клас/, крем карамел /приготвен от Димитрина Маринкова и Николай Пойрязов от 10 г клас/, шоколадов мус /приготвен от Боряна Барбарова и Ивайла Василева от 10 д клас/, еклери /приготвени от Радина Тильовска от 11 а клас/, френски макарони /приготвени от Петя Коцалова и Силвана Ампова от 10 а клас/, коледно пънче/ приготвено от Живка Филчева и Коси Шумпалова от 12 б клас/, френска селска торта /приготвена от Екатерина Карамачева от 11 а клас/ и клафути с праскови /приготвено от Моника Узунова от 10 б клас/.
Информацията е предоставена от ст. учител по френски език Ю.Точевска
Няма коментари:
Публикуване на коментар